Dom > Vijesti > Sadržaj
Proizvodni proces proizvodnje plastičnih delova
Jun 12, 2017

Postoji puno plastičnih metoda, sledeća lista od šest glavnih metoda za oblikovanje

1, brizganje, poznato i kao brizganje.

2, ekstruzioni kalup je poznat i kao ekstruzioni kalup. Je jedno od glavnih kalupa termoplasta

3, šuplje ljepljenje i duvanje

4, kompresijsko oblikovanje poznato i kao presovanje. Gornji i donji kalup montiran je između gornjeg i donjeg presvlaka štampe, plastični materijal se direktno dodaje u šupljinu, kalup je zatvoren, plastika se puni sa šupljinom pod pritiskom toplote, a plastični radni predmet očvršćava Nakon solidifikacije.

5, brizganje pod pritiskom, poznato i kao presa. To je takođe jedna od glavnih metoda za termosetiranje plastike. To su plastične čestice koje su natovarene u sobu za hranjenje kalupa, u grejanju, pod pritiskom rastopljene plastike kroz prostor za hranjenje kalupa na dnu sistema za punjenje ispunjen šupljinom, a potom očvrsnuto oblikovanje

6, čvrsto fazno oblikovanje tako da plastično oblikovanje na temperaturi topljenja, bez očiglednog protoka u procesu kalupa, više od dve obrade plastičnih limova, kao što su vakuumsko oblikovanje, oblikovanje u obliku komprimovanog vazduha i oblikovanje pod pritiskom itd., Original se koristi Za oblikovanje tankozidnih obradnih predmeta, prvo se koristi za proizvodnju debelog zida radnog predmeta.

7, druga kalupa za kalupe, livenje livenja, rotacioni kalupi, pjena, itd. Proizvodnja plastičnih delova

8. Ekstruzija kalupa. Ekstruziona kalupa se naziva i presovanje ili ekstruzija, u ekstruderu kroz grejanje, pritisak i protok materijala na kontinuiran način kroz oblikovanje u obliku usta.

9. Pritisak-potiskivanje. Formiranje pritiska je jedna od metoda kalupa termosetirajućih plastičnih vlakana. Za oblik delova proizvodnje oblikovan, neograničen profil dužine. Proces kalupa je neprekidna vlakna impregnacionog lepka lepka izvlači se pomoću kalupa za grejanje, tada se smola izrađuje sa jednosmernim profilom od kontinualno armiranog profila visoke gustine kroz grejnu komoru da bi se dalje očvršćavali.

10, obično se koristi za ekstruzione kalupne smole ima nezasićene poliester, epoksi i silikonske tri vrste. Najčešće se koristi nezasićena poliesterska smola. Proizvodnja plastičnih delova

Mašina za pultiranje je obično sastavljena od uređaja za postavljanje vlakana, korita smole, predformiranog uređaja, uređaja za usta i grejanja, uređaja za vuču i opreme za sečenje.

11. Brizganje. Injekciono oblikovanje (brizganje plastike) je metoda za izradu termoplastičnih ili termoizolacionih plastičnih masa koja je ravnomerno plastificirana u grejnoj cevi i potisnuta klipom ili pokretnim vijkom u šupljinu kalupa zatvorene membrane.